Λίμνη Κουρνά

Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη και αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο προστατευόμενο από το δίκτυο Natura. Στα νερά της λίμνης καθώς και στον περιβάλλων χώρο της, κατοικούν πολλά πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Μερικά μόνο από αυτά συμπεριλαμβάνουν πάπιες, χέλια, νερόφιδα, καθώς και ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας με όμορφες ζωγραφιστές βούλες στο καβούκι της.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε ένα ποδήλατο θαλάσσης και να απολαύσετε μια βόλτα στα όμορφα νερά της λίμνης. Μπορείτε επίσης να κάνετε τον γύρο της λίμνης με τα πόδια, μια διαδρομή περίπου 3.5 χιλιομέτρων και διάρκειας 45 - 50 λεπτών. 

Στην ανατολική μεριά της λίμνης θα βρείτε πολλά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, τα οποία προσφέρουν υπέροχη θέα στη λίμνη και στους μικρούς λόφους και βουνά που υψώνονται από τα δυτικά.

Αργυρούπολη

Το χωριό της Αργυρούπολης είναι ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Κρήτης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων και αριθμεί περίπου 500 κατοίκους. 

Το χωριό στέκεται σήμερα εκεί όπου κατά την αρχαιότητα βρισκόταν η πόλη Λάππα. Για την Λάππα υπάρχουν αρχαίες πηγές που την συνδέουν με τον πόλεμο της Λύττου και με τον πρώτο Κρητικό Πόλεμο, ενώ από τα εδάφη της πέρασαν επίσης Ρωμαίοι και Ενετοί. 

Στο χωριό θα βρείτε παλιά ενετικά κτίσματα, όμορφες βυζαντινές εκκλησίες και ρωμαϊκά κατάλοιπα. Το γνωστότερο όμως αξιοθέατο της περιοχής είναι οι πηγές της Αγίας Δύναμης, ένα μέρος γεμάτο πράσινο και τρεχούμενα νερά. Στο σημείο αυτό θα βρείτε πολλές ταβέρνες για να ξαποστάσετε και να απολαύσετε ζεστό παραδοσιακό φαγητό.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε ορισμένα πράγματα για την ιστορία του τόπου, μπορείτε αρχικά να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο του χωριού. Τέλος, μπορείτε να κάνετε μια στάση σε μερικά από τα ιστορικά αξιοθέατα, τα οποία περιλαμβάνουν μια αρχαία νεκρόπολη (η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από το χωριό) και ένα όμορφο μωσαϊκό της ρωμαϊκής περιόδου.