Σπιναλόγκα

Η Νήσος Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό πανέμορφο νησάκι το οποίο βρίσκεται στο άνοιγμα του κόλπου της λιμνοθάλασσας της Ελούντας. Χαρακτηρίζεται από μια μακριά και πλούσια ιστορία η οποία ξεκινάει από τους ελληνιστικούς χρόνους και ξετυλίγεται μέχρι και τον 20ο αιώνα! Το ιστορικό φρούριο του νησιού χτίστηκε από τους Ενετούς στα μέσα περίπου του 16ου αιώνα, και είχε ως σκοπό να προστατεύει την Ελούντα από πιθανές επιθέσεις πειρατών και Τούρκων εισβολέων.

Ελούντα

Η Ελούντα απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου και αποτελεί έναν παγκοσμίως γνωστό, τουριστικό προορισμό. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα πανάκριβα και υπερπολυτελή ξενοδοχεία της, στα οποία φιλοξενούνται κάθε χρόνο μεγάλες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο. Παρόλα αυτά, η Ελούντα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη μερικά από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της Κρήτης.

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Αποτελεί μια μικρή παραθαλάσσια πόλη η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις καθαρές παραλίες και την ηρεμία της. Το πιο γνωστό από τα αξιοθέατα της πόλης είναι η γραφική λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και ακούει στο όνομα Λίμνη Βουλισμένη. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν πολλές καφετέριες, μπαρ και ταβερνάκια στα οποία μπορείτε να ξαποστάσετε και να απολαύσετε, με την ησυχία σας, το θαυμαστό αυτό τοπίο!